Svenska | English
 
FRÅGOR OCH SVAR

Hur kan jag beställa via er? Är det komplicerat?
Det är inte alls komplicerat att beställa Taobao varor genom oss.  Börja med ladda ner beställningsformuläret  /excelfil.xlsx och maila sedan oss bara.

Hur lång tid brukar det ta innan jag kan få i mina varor?
Inrikes leveranstid i Kina tar cirka 2-5 dagar. Utrikes leveranstid tar cirka 4-20dagar, beroende på vilken leveranstyp som du väljer.  Utrikes leveranstid med EMS går snabbare än Airmail. /Delivery.asp?id=973
Oavsett vilken leveransmetod du väljer, är det mycket ovanligt att leveransen tar mer än 30 dagar efter vi har skickat paketet från Kina. Om det skulle hända hjälper vi dig att skicka ansökan till China Posten och göra en utredning. Vi startat KinaLink sedan 2012 och hittills har vi inte haft några kunder som fått sitt paket borttappat.

Hur pass mycket brukar frakten inom Kina gå på?
Kinesiska inrikesfrakten räknas efter vart säljare skickar varor ifrån och hur mycket varor väger,  normalt kostar det cirka 12RMB-20RMB per leverans. För att förenkla processen, räknar vi 10RMB som inrikesfrakt för varje produktlänk som du klistrar i beställningsformuläret, oavsett hur många varor du beställer från en produktlänk.

Vilken frakt från Kina till Sverige är billigast? Ibland när jag köpt saker från Kina har det funnits en shipping metod som varit helt gratis, finns det alternativet från er service?
Om dina varor väger mindre än 2kg, är det "Airmail Liten" den billigaste fraktmetoden. Om dina varor väger mer än 2kg, är det "Airmail Stor" den billigaste fraktmetoden. På alla priser som säljs via Taobao.com tillkommer alltid frakt från Kina till Sverige. Du kan läsa mer om detta i våra leveransvillkor på vår hemsida. De varorna som du köpt från Kina där det ingår gratis frakt kostar alltid mycket mer än de priserna som du kan hitta direkt från Taobao.com.

Är er serviceavgift 10 % per föremål, eller 10% av hela ordern?
Vår serviceavgift är 10 % av Taobao hela ordern eller lägst 49 RMB. Vi tar ingen serviceavgift för fraktkostnad.

Om några av mina varor har sålts ut efter att jag betalade min beställning, kan jag välja alternativ eller få pengarna återbetalas?
Ja, det kan du göra. Du kan antingen välja några nya varor eller få återbetalning för de sålda varorna. Om det handlar om några prisskillnader kommer vi att justera priset i den andra fakturan dvs. Svenska frakten istället.

Kan jag följa upp min beställning på nätet?
Vi har tyvärr inte kommit fram till någon bra lösning att kolla lagerstatus på sina order.  Vanligtvis tar det 2-5 dagar innan beställningarna kommer till centrallagret.  Om leveransen skulle bli försenad av någon anledning, kontaktar vi kunden och meddelar detta. Om du undrar om din orderstatus, är du också välkommen att maila oss info@kinalink.se och fråga.

Är det säkert att beställa Taobao produkter genom er? Har ni något telefonnummer jag kan nå er på?
Sedan vi startade KinaLink den 2012 har vi fått många positiva omdömen om vår tjänster. Du kan hitta dessa omdömen genom att googla vårt namn, KinaLink på nätet. Vi vidtar konkreta åtgärder för att säkerställa att alla våra kunder är nöjda med våran service.
För närvarande accepterar vi bara frågor och beställningar via mail info@kinalink.se. Om du behöver akut hjälp med din beställning kan du smsa Jie på telefonnummer +46 (0) 735324688. 

Vad händer om man inte gillar sakerna? Kanske pga. av dålig kvalitet eller felaktig färg eller modell.
Vi mailar alltid över bilder på dina varor innan vi skickar dem vidare till Sverige.(För tillfället erbjuder vi denna tjänst helt gratis) Om produkten har fabrikationsfel och varan fortfarande är under garanti tiden kommer vi att hjälpa er för att antingen byta ut den eller återbetala den. Om varan inte omfattas av garantiservice kommer vi att hjälpa er med att förhandla med säljaren om eventuellt utbyte eller en återbetalning. I båda situationen ovan, kommer vi på KinaLink att erbjuda våra tjänster helt utan extra kostnad. Alla andra kostnader som uppstår under processen såsom fraktkostnader står kunden för.

Kan ni skicka varor till USA också?
Ja, vi kan skicka varorna till dem flesta delar av världen. Alla internationella beställningar är välkomna.

Vad är RMB? Vad har ni för växelkurs?
RMB står för Renminbi och är kinesisk valuta.  1 RMB motsvarar 1 YUAN.
För tillfället använder vi oss av en fast valuta på 1RMB=1.39SEK om inget annat anges.

Kan ni fixa mängdrabatt om man beställer mycket av vissa varor?
Alla priser är konkurrenskraftiga på Taobao. De flesta säljare säljer varor med minsta marginal. Vi kan sjävklart hjälpa dig att fråga säljaren men vi kan aldrig garantera att dem kan ge någon ytterligare rabatt.

 
 
 
 
 
 
Copyright © 2015 KinaLänken               Servicevillkor